Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κατά 9% λιγότεροι οι καπνιστές στην Ελλάδα και λόγω οικονομικής κρίσης

Ολοένα και περισσότεροι γίνονται καθημερινά οι Έλληνες που αποφασίζουν για διάφορους λόγους ο κάθε ένας, να διακόψουν το κάπνισμα! Κάτι ο αντικαπνιστικός νόμος, κάτι τα οικονομικά προβλήματα...
που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, το ποσοστό καπνιστών μειώθηκε αισθητά!
Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, η οποία διεξήχθη τον περασμένο μήνα σε 2.000 Έλληνες άνω των 18 ετών, για λογαριασμό του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι καπνιστές ελαττώθηκαν από 4% έως 9%.
«Οι Έλληνες δείχνουν ότι αλλάζουν στάση σε σχέση με το κάπνισμα», δήλωσε ο  γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλους και συμπλήρωσε: «Το 32,8% των καπνιστών δηλώνουν ότι έχουν αναζητήσει κάποιο τρόπο διακοπής του καπνίσματος και υπάρχει διπλασιασμός της κίνησης στα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος των νοσοκομείων».
Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους ενώ μόλις το 7,7% πιστεύει ότι είναι λάθος. Ένας στους πέντε δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη πολιτική για το κάπνισμα στη δουλειά τους, ενώ το 6,9 % αναφέρει ότι το κάπνισμα επιτρέπεται παντού στον εργασιακό τους χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου