Subscribe Twitter FaceBook

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

AΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ... ΟΜΑΔΑ ''Δ'' ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ''Ζ''...

Το μικρόβιο υπήρχε εδώ και καιρό και έτρωγε λίγο λίγο τα… σωθικά της ΕΛ.ΑΣ. Όμως το απόστημα έσπασε με την μήνυση που κατέθεσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε βάρος συναδέλφων τους που υπηρετούν στην ομάδα ΖΗΤΑ λίγες μέρες
μετά....

μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ – Ατρόμητου.
Το «bloko.gr» φέρνει στη δημοσιότητα την μήνυση που αφορά μεταξύ άλλων και τρεις αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση αλλά και την απάντηση των ΖΗΤΑδων.
Οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη μήνυση τους κάνουν λόγο για «επαίσχυντες καταθέσεις στις οποίες εν γνώσει τους κατέθεσαν ψεύδη με προφανή σκοπό τη συκοφάντηση τους αλλά και την άδικη καταδίωξη τους» αναφερόμενοι στους αστυνομικούς της ομάδας ΖΗΤΑ που κατέθεσαν σαν μάρτυρες για το περιστατικό με το λεωφορείο που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Σύμφωνα με τον ...


οδηγό του οχήματος «οι αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και τον προπηλάκισαν ». Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ, που συνόδευαν το λεωφορείο, μιλώντας με συναδέλφους τους λένε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσαμε να δούμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας μια παράνομη πράξη και να μην αναφέραμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Δεν καταθέσαμε, αφού δεν είδαμε, ποιοι ήταν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Άλλωστε δεν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο. Όλα έγιναν σε λίγα δευτερόλεπτα ενώ έρχονταν κατά πάνω μας και εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ».
Όμως η κόντρα μεταξύ των δυο υπηρεσιών καλά κρατεί όσο και αν η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θέλει να κλείνει τα μάτια αντί να ψάχνει για την καλύτερη λύση. Στην ίδια μήνυση, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ περνάνε στην αντεπίθεση λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση «είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να αποτρέψουν τις αξιόποινες πράξεις, κάτι το οποίο παρέλειψαν να πράξουν και θα έπρεπε να διωχθούν για την αντίδραση τους».
«Δεν γίνεται ένας ένστολος να συλλάβει συνάδελφο του στη μέση του δρόμου, τι εικόνα θα σχημάτιζαν για εμάς όσοι μας έβλεπαν να περνάμε χειροπέδες ο ένας στον άλλο. Εμείς είχαμε την ευθύνη του λεωφορείου και της ασφάλειας του» φέρονται να απάντησαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ όταν ρωτήθηκαν από ανώτερους αξιωματικούς.
«Θα το φτάσουμε μέχρι τέλους.
Δεν θα κάνουμε ούτε πόντο πίσω. Δεν κάναμε τίποτα παράνομο για το οποίο θα πρέπει να μετανιώσουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, άλλοι θα πρέπει να ανησυχούν» φέρονται να λένε οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ μιλώντας με συναδέλφους τους καθώς είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στον 4ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου είναι τα γραφεία των δυο υπηρεσιών. Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ να προχωρήσουν και αυτοί σε μηνύσεις σε βάρος των συναδέλφων τους κάνοντας ακόμα πιο εκρηκτικό το κλίμα στους ορόφους του κτηρίου της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η μήνυση των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ στρέφεται και εναντίον τριών αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας. Ανάμεσα τους και τον διοικητή της υπηρεσίας αστυνομικό υποδιευθυντή Σωτήρη Σωτηρόπουλο. Τους κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος και παράνομη κατακράτηση. Στην πολυσέλιδη μήνυση τους, την οποία κοινοποίησαν και στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτόδικων Αθηνών κ. Ράϊκου, λένε χαρακτηριστικά: «Μετά από σαράντα πέντε λεπτά της ώρας και ενώ μας ζητήθηκε να παραμείνουμε στην υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο ζητήσαμε από τον κ. Σωτηρόπουλο να μας γνωστοποιήσει, εάν ήμασταν κρατούμενοι ή αν κατηγορούμασταν για κάτι και έπρεπε να μείνουμε εκεί.
Εκείνος μας απάντησε ότι δεν είχε ανακύψει κάτι εναντίον μας και ότι εξέταζαν, απλά, μια καταγγελία αποκρύπτοντας μας, ότι μας είχε ήδη καταμηνύσει ο οδηγός του λεωφορείου». Οι αστυνομικοί όμως υποστηρίζουν ότι κρατήθηκαν παρανόμως παρά την προφορική εντολή της εισαγγελέως. «Έλαβαν εντολή – διαταγή από την φυσική τους προϊσταμένη που είναι η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ράϊκου να τους αφήσει ελεύθερους στις 10:30 και εκείνοι, με το δικό τους δίκαιο ενεργήσαντες, τους άφησαν ελεύθερους στη 01:30.
Τρεις ολόκληρες ώρες τους κρατούσαν παρανόμως, αυτό είναι αυτοτελές πειθαρχικό αδίκημα» λέει στο «bloko.gr» ο δικηγόρος των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, κ. Βασίλης Καπερνάρος.
Επίσης το περίεργο, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί στη μήνυση τους, είναι ότι ενώ η εντολή να αφεθούν ελεύθεροι δόθηκε στις δέκα και μισή το πρωί, η έκθεση σύλληψης τους συντάθηκε μισή ώρα μετά (!!) κάτι που είναι παράνομο και δείχνει τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας.BLOKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου