Subscribe Twitter FaceBook

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Για χρεοκοπία της Ελλάδος προειδοποιεί η Christine Lagarde

Μπορεί να αποκλείουν οι (περισσότεροι) Ευρωπαίοι την προοπτική αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον σε εκτεταμένη μορφή, ωστόσο φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά θεωρούν ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος για χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας.

Κι όταν ανάλογες επισημάνσεις έρχονται από πρόσωπα που “παίζουν” για τη χηρεύσασα θέση του Στρος Καν στο ΔΝΤ, τότε οι ανησυχίες μεγαλώνουν...

Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, τόνισε ότι η Ελλάδα, εάν δεν βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η Lagarde τόνισε πως δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

“Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές λέξεις, αλλά αυτό που δεν υπάρξει είναι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούμε είναι η χρεοκοπία κάποιου κράτους στην Ευρώπη,” ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός.

Στη συνέχεια η Lagarde τόνισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χάνουν την υπομονή τους με την ανικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

“Οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ,” πρόσθεσε η υπουργός.
Λίγες ώρες νωρίτερα η Fitch είχε προχωρήσει σε υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά τρεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου