Subscribe Twitter FaceBook

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

KAINOTOMIA - Eνημερωθείτε για τις τιμές καυσίμων μέσω... sms


Τρείς νέες καινοτόμες εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας που αφορούν στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών για τις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, παρουσίασε την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας...

Η πρώτη δράση δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη από σήμερα με ένα δωρεάν μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό «54151» ......από το κινητό του τηλέφωνο- αναφέροντας την περιοχή που τον ενδιαφέρει - να ενημερώνεται λαμβάνοντας απάντηση για τα 3 πιο φτηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων στην περιοχή που επιθυμεί.

Η δεύτερη δράση έχει να κάνει με την εύρεση των συμφερότερων τιμών καυσίμων και αγαθών σουπερ μάρκετ για τον καταναλωτή μέσω των λεγόμενων «έξυπνων τηλεφώνων», που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα android. Οι υπηρεσίες παρέχονται από τα 2 παρατηρητήρια τιμών της ΓΓΕ, τροφίμων και καυσίμων. 

Η τρίτη δράση, αφορά την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών πινάκων, στην Αττική οδό, που θα αναγράφουν τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης για τα τρία επόμενα πρατήρια υγρών καυσίμων που πρόκειται να συναντήσει ο οδηγός. Η υπηρεσία θα τεθεί σε εφαρμογή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στις δράσεις αυτές του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας συμμετέχουν οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: COSMOTE, VODAFONE και WIND καθώς και οι εταιρείες Ανάπτυξης Εφαρμογών Τηλεφωνίας UPSTREAM και HTC, οι οποίες ανέλαβαν αφιλοκερδώς την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών σε όλους τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.

Ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας αναφέρθηκε ακόμη και στην εφαρμογή του μέτρου για την επιβολή ανώτατων τιμών στα καύσιμα επισημαίνοντας ότι «Οι τιμές του πλαφόν είχαν σημαντική πτωτική επίδραση στα επίπεδα τιμών που ίσχυαν προ της επιβολής του μέτρου και δεν παρουσιάζεται το αντίθετο φαινόμενο δηλαδή της αύξησης των τιμών που βρίσκονταν κάτω από το πλαφόν. Το μέτρο δεν θα αποσυρθεί μέχρι να υπάρξει πλήρης και μόνιμη εξομάλυνση και αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής πρατηριούχων και εταιριών εμπορίας, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο τον τελικό καταναλωτή και φυσικά τους επισκέπτες των συγκεκριμένων περιοχών, καθώς οι περισσότερες αποτελούν και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το μέτρο δεν θα αποσυρθεί εάν δεν βεβαιωθούμε ότι οι τιμές θα πάψουν να είναι αδικαιολόγητα υψηλές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου